Summer Dental Project

Reprezintă un proiect dedicat formării profesionale a studenţilor la Facultatea de Medicină Dentară, prin consolidarea atât a bazei teoretice şi practice specifice, stomatologice, cât şi instruirea participanţilor în diferite domenii, complementare ocupaţiei de medic dentist: Leadership, Time management, Lucrul în echipă etc.

De asemenea, proiectul presupune şi o parte de profilaxie oro-dentară. Studenții vor acorda educație privind igiena orală și vor împărți mostre de paste şi periuţe de dinți persoanelor abordate pe plajă. Pentru a consolida programul de prevenţie, persoanele abordate vor fi rugate să completeze un chestionar, în vederea realizării unei statistici în ceea ce priveşte atât gradul de igienă orală, cât şi produsele pe care le folosesc în menţinerea acesteia.

 

În plus, proiectul implică şi relaţionarea studenţilor din diferite centre universitare din ţară, făcându-se astfel schimburi de experienţă şi legături socio-culturale şi benefice atât individual, cât şi întărirea conexiunilor dintre asociaţiile din ţară, ce reprezintă studenţii la medicină dentară.

Soon
În perioada 11-18 august 2019, ediția s-a desfășurat la Hotel Laguna, în localitatea Vama Veche. Un plus de noutate acestui proiect a fost adus de inițiativa de a crea o competiție între studenții participanți. Astfel, aceștia au fost împărțiți în 4 grupe, cu sarcina de a-și da un nume echipei și de a realiza un steag, apoi puși la încercări diverse de tipul „Escape Room”, întreceri sportive, Treasure Hunt și o competiție de design al unui cabinet stomatologic, în urma cărora studenții au avut ocazia să se facă remarcați, unul din premii fiind o excursie oferită de Dexcellence la fabrica Planmeca din Finlanda. Locația, împreună cu numărul mare și diversificat de participanți au făcut ca nici distracția și nici voia bună să nu lipsească din cadrul taberei, creând prietenii noi și amintiri de neuitat. În cadrul taberei, participanții au avut ocazia să învețe lucruri practice mulțumită workshop-urilor organizate: implantologie, BLS, iTOP și mai mult, să se dezvolte pe plan personal prin training-uri și activități de teambuilding.